Omega 3 / Omega 6 Etkileri
Balık, yeşil sebzeler vb. gıdalardan aldığımız Omega 3 yağ asitleriden EPA ve DHA ile mısır yağı, ayçiçek yağı vb. gıdalardan aldığımız Omega 6 yağ asitlerinden AA (Araşidonik asit) vücudumuzda bir takım metabolik faaliyetlerden geçerek aşağıda sıralanan etkileri ortaya koyarlar;

Omega 3 Omega 6
Antiinflamatuar (İltihap önleyici) Proinflamatuar (İltihap yapıcı)
Vazodilatör (Damar açıcı) Vazokonstrüktör (Damar daraltıcı)
Antitrombojenik (Pıhtı engelleyici) Trombojenik (Pıhtı yapıcı)
Analjezik (Ağrıyı engelleyici) Hiperaljezik (Ağrı yapıcı)
Antimitojenik (Kontrolsüz hücre bölünmesini engelleyici) Mitojenik (Kontrolsüz hücre bölünmesini tetikleyici)

Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri farklı kimyasal özelliklerinden ötürü farklı metabolitlere (ikincil maddelere) dönüşerek vücudumuzda farklı etkiler ortaya koyarlar.

Bu etkiler çerçevesinde de Omega 6 yağ asitleri bir çok hastalık konusunda tetikleyici, Omega 3 yağ asitleri ise baskılayıcı rol oynamaktadır.

 
doğru bilinen yanlışlar   basında omega 3   sık sorulan sorular
    Ürünler ile ilgili bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına yönelik hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine geçmez.
Ürünler beslenme destek ürünleri olup, ilaç değildir, tedavi amaçlı olarak kullanılmaz. Linkler ile elde edilen bilgilerin sorumluluğu ilgili siteye aittir.
     
                   copyright © 2013 omega3   created by Empati